Openluchttheater Borger speelt 'De gelaarsde Poes'

BORGER - Het openluchttheater Borger brengt deze maand de familievoorstelling 'De gelaarsde Poes' voor het voetlicht. Het verhaal is geschreven door Don Duyns.

De voorstelling gaat over de verdeling van de nalatenschap van een eenvoudige molenaar.  De oudste zoon erft de molen, de tweede zoon een ezel. Voor de jongste zoon blijft alleen de kat uit de graanschuur over.

Als de jongste molenaarszoon, Jaap, alles kwijtraakt, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door het dwergstaatje Biechtenstein, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven.

Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses Wendy zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

Het spits wordt woensdag 4 juli om 19.30 uur afgebeten met een try-out voorstelling. Een kaartje kost vier euro, kinderen tot en met twaalf jaar betalen twee euro.

De première is zaterdag 7 juli om 19.30 uur. Wie dan is verhinderd krijgt een herkansing op zondag 8 juli (aanvang 14.00 uur), vrijdag 13 juli (aanvang 19.30 uur), zaterdag 14 juli (aanvang 19.30 uur) en zondag 15 juli (aanvang 14.00 uur).

Een ticket kost acht euro,  kinderen tot en met twaalf jaar betalen vier euro.