Bijeenkomst voor bewoners over windpark De Drentse Monden en Oostermoer

Eerste Exloermond - Op dinsdag 3 juli wordt in dorpshuis De Badde in Eerste Exloërmond om 20.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden over windpark De Drentse Monden en Oostermoer.

Inwoners van het gebied waar het windpark wordt gebouwd, kunnen zich hier laten informeren over de stand van zaken van het windpark en in gesprek gaan met de initiatiefnemers en elkaar over de mogelijkheden voor financiële participatie.

Het initiatief voor deze avond ligt bij Duurzame Energieproductie Exloërmond (DEE), coöperatie De Windvogel en duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie. Het is een vervolg op een bijeenkomst die DEE en De Windvogel hielden in april 2017. 

Tijdens de bijeenkomst wordt kort de stand van zaken rond de ontwikkeling en bouw van het windpark toegelicht. Vervolgens gaat het vooral over de mogelijkheden tot financiële participatie via coöperatie De Windvogel. Er wordt toegelicht hoe mensen individueel kunnen meedoen en ook wat voor soort projecten er kunnen worden gerealiseerd met behulp van de coöperatie. 

Voor vragen of opmerkingen kan altijd contact met de initiatiefnemers worden opgenomen via info@drentsemondenoostermoer.nl

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is een initiatief van Windpark Oostermoer Exploitatie B.V., Duurzame Energieproductie Exloërmond B.V., coöperatie De Windvogel en duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie. 

Het windpark telt 45 windmolens in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze. De 45 windmolens wekken naar verwachting 562,5 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar op. Dat is evenveel als 187.500 huishoudens per jaar verbruiken (bij gemiddeld 3000 kWh per huishouden).

De exacte hoogte van de windmolens is nog niet bekend, maar de tiphoogte is minimaal 175 meter en maximaal 210 meter. Meer informatie staat op www.drentsemondenoostermoer.nl