Deelname HCSO aan NK Shoot-out

STADSKANAAL - Keepster Willemijn Oosting en keeper Thomas Groenendijk van HCSO hebben zondag 24 juni meegedaan aan het NK Shoot-out hockey in Breda. Hier vond eveneens de Hockey Champions Trophy plaats.

Om 9.00 begonnen de voorrondes, waarin beide keepers zich net niet rechtstreeks wisten te plaatsen voor de halve finales. Na de herkansingsronde is het Thomas toch nog gelukt om zich te plaatsen voor de halve finale. Willemijn lukte het helaas net niet.

Het was een spannende halve finale. De eerste beurt liep het gelijk op. Helaas had de tegenstander van Thomas wat meer geluk en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De beide keepers hebben een geweldige prestatie neergezet. Nog nooit was HCSO met twee keepers vertegenwoordigd op het NK Shoot-out, waarin bovendien ook nog eens een halve finale is bereikt.

Na de Shoot-outs konden beide keepers en hun ouders nog genieten van een prachtige hockeywedstrijd tussen Nederland en België tijdens de Champions Trophy, waarin Nederland met 6-1 wist te winnen.