Soozijn draagt bij aan hartveilig Valthermond

VALTHERMOND - Met de aanmelding van de zevende openbare AED in Valthermond, is de wens van Hartveilig Valthermond om een 6-minutenzone te worden bijna gerealiseerd.

Iris Westerveld, eigenaar van woon-zorgboerderij Soozijn aan het Noorderdiep in Valthermond, heeft onlangs een AED aangeschaft. Deze AED stelt zij ook beschikbaar voor de burgerhulpverlening. Inmiddels is de AED geplaatst in een buitenkast en hiermee beschikbaar bij een reanimatie oproep vanuit HartslagNu.

Soozijn is een woon-zorgboerderij voor volwassenen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Soozijn biedt de bewoners 24 uur per dag een beschermde woonvorm, zorg, begeleiding en dagbesteding.

Hartveilig Valthermond is enorm blij met deze nieuwe AED-voorziening in het dorp. Voorzitter Ruud Boven vertelt: ”Met deze zevende AED-locatie zijn wij bijna een hartveilig Valthermond. Binnenkort openen we de achtste AED-locatie bij buurthuis ´t Veurhof aan het Zuiderdiep. Met de plaatsing van deze twee laatste AED´s is onze wens om overal in Valthermond binnen zes minuten een AED beschikbaar te hebben in vervulling gegaan. Een fantastisch resultaat. Nu moeten we ervoor zorgen dat we het aantal burgerhulpverleners tot een niveau krijgen van 5% van het inwonersaantal, momenteel zitten we op krap 4%.’ Geïnteresseerde inwoners van Valthermond kunnen zich nog altijd aanmelden voor een gratis reanimatie/AED-cursus. Dit kan door een mail te sturen aan info@hartveiligvalthermond.nl. De cursussen worden gegeven in ´t Brughuus of in ´t Veurhof in Valthermond.