‘s Morgens pruttelt de koffie en worden broodjes gegeten

STADSKANAAL - Het aftellen is begonnen voor het organisatiecomité van het Pagefestival, dat zaterdag 16 en zondag 17 juni wordt gehouden in het Pagedal in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

Ter gelegenheid van de dertigste editie is flink in de bus geblazen. En nog steeds is het Pagefestival zowel zaterdag als zondag gratis toegankelijk. En dat is een puike prestatie!

Er zijn in de afgelopen maanden bergen werk verricht, maar er moet nog veel gebeuren. Dat zegt voorzitter Nico Wiersema die samen met Elly Verhoef de redacteur van uw krant aan de keukentafel op de hoogte brengt van de laatste stand van zaken. Tijdens het gesprek wordt regelmatig op de website van buienradar gekeken. Blijft het droog en zonnig of komt Pluvius toch nog de boel verstieren? Het blijft telkens weer spannend om in Nederland een festival in de open lucht te organiseren.

"Niet alleen moeten nog heel wat losse eindjes aan elkaar worden geknoopt, maar ook moet het terrein worden ingericht", vervolgt Wiersema. "En dat is een behoorlijke klus voor al die vrijwilligers die de handen flink uit de mouwen moeten steken in de komende dagen. Vanavond (woensdag 13 juni) gaan de werkzaamheden van start. Donderdag en vrijdag gaan we verder en vrijdagavond moet de klus geklaard zijn. Dan schakelen we even een paar uurtjes terug naar de relax modus. Desgewenst hebben we zaterdagmorgen nog tijd om de allerlaatste puntjes op de i te zetten, voordat 's middags de eerste bezoekers worden verwelkomd."

"Het is mooi om te zien dat langzaam maar zeker de kale vlakte wordt omgebouwd tot een gezellig festivalterrein met onder meer drie podia, toiletten, catering, een sfeervolle aankleding, foodtrucks, belichting- en geluidsapparatuur en ga zo nog maar een tijdje door. Het is aanpoten, maar het is daarnaast ook een gezellige periode. 's Morgens pruttelt de koffie, worden broodjes gegeten en wordt even bijgekletst. En dan is het de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Het lijkt voor de buitenstaander een mierennest, maar inmiddels is de organisatie van het festival een geoliede machine geworden. Iedereen weet wat ie doen moet. De saamhorigheid is groot. Met elkaar worden de schouders eronder gezet om er een prachtig feest van te maken. We hebben er zin in."

Zowel Wiersema als Verhoef zijn lyrisch over het gevarieerde programma dat is samengesteld. "En wij niet alleen", weet het tweetal. "Er wordt over gesproken in Stadskanaal en wijde omgeving. We hebben wat betreft de publiciteit in de wijde regio aan de weg getimmerd. Facebook en de website worden veelvuldig bekeken. De cijfers breken werkelijk alle records. Liefhebbers van muziek en theater kijken uit naar het Pagefestival. De cirkel van belangstellenden wordt steeds groter. Het verzoek is dan ook om zoveel mogelijk op de fiets naar het festivalterrein te komen, dan kunnen we de beschikbare parkeerplaatsen gebruiken voor de bezoekers die verder weg wonen."

In de afgelopen tien weken is in uw krant in de rubriek 'Pogge vertelt' uitvoerig aandacht geschonken aan het programma van de dertigste editie van het Pagefestival op zaterdag 16 en zondag 17 juni in Stadskanaal.

Kijk voor aanvullende informatie op de website www.pagefestival.nl