Jumbo Poststraat | Uitbreiding assortiment zelfzorggeneesmiddelen

STADSKANAAL - Het schap met zogeheten zelfzorggeneesmiddelen in de supermarkt van Jumbo aan de Poststraat in Stadskanaal is een keer zo groot geworden.

door Paul Abrahams

Sinds Ron Groenewold enkele weken geleden het vakdiploma drogist in de wacht heeft gesleept, is het assortiment UAD (uitsluitend apotheek drogist) fors uitgebreid.

"De verkoop van medicijnen neemt een hoge vlucht", weet de inwoner van Stadskanaal. "We verkopen nu bijvoorbeeld ook een pijnstiller als Nurofen, een neusspray als Otrivin menthol en hoestpastilles van Bronchostop. Dat zijn producten die tot voor kort alleen te koop waren bij een drogist of bij een apotheek. We hebben een kleine herinrichting achter de rug om het uitgebreide assortiment goed te kunnen presenteren aan de klanten."

Klanten van Jumbo Poststraat die zelfzorggeneesmiddelen willen kopen, worden vakkundig geadviseerd door Ron Groenewold. "Bijkomend voordeel is dat de supermarkt veel vaker is geopend. Maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 en op zondag van 12.00 tot 20.00 uur."