Stadskanaal neemt afscheid van twee gewaardeerde wethouders

STADSKANAAL - In het City Hotel in Stadskanaal is donderdagmiddag afscheid genomen van de wethouders Peter Gelling (Gemeente Belangen Stadskanaal) en Francis Boen (PvdA).

door Paul Abrahams

De twee wethouders keren niet terug in het nieuwe college van burgemeester en wethouders met ChristenUnie, CDA, SP en VVD. Gelling start een eigen adviesbureau, Boen gaat met pensioen.

"We nemen afscheid van twee zeer gewaardeerde collega's", benadrukt loco-burgemeester Johan Hamster. "We hebben een pittige en veelbewogen periode achter de rug. Er is keihard gewerkt en er zijn goede resultaten geboekt. We hebben met elkaar gelachen, maar er zijn ook tranen gevloeid."

"Ik heb me met hart en ziel ingezet voor Stadskanaal", blikt Gelling terug. "Met veel energie, betrokkenheid en enthousiasme. Totdat de batterij volledig leeg was. Daar wil ik niet omheen draaien. Desalniettemin ben ik trots dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan onder meer de ingrijpende opknapbeurt van Musselkanaal en het winkelcentrum van Stadskanaal. Helaas hebben we het onzalige plan om 45 windmolens op de grens van Stadskanaal te plaatsen niet kunnen tegenhouden."

"Het zijn roerige tijden geweest", vindt Boen. "Toch hebben we met elkaar het verhaal tot een goed einde kunnen brengen. Als wethouder spring je in een rijdende trein en dan komt het vriendelijke verzoek om uit te stappen. Mijn verhaal stopt, het werk gaat door. Ik hoop dat ik heb kunnen laten zien dat ik iets betekend heb voor de inwoners van de gemeente Stadskanaal. Ik heb in ieder geval mijn uiterste best gedaan."

Tijdens de bijeenkomst in het hotel is ook afscheid genomen van Jan Bessembinders, die enkele maanden als invaller-wethouder zijn steentje heeft bijgedragen. "Ik heb in de afgelopen tijd veel telefoontjes gekregen van vertegenwoordigers van instellingen met het verzoek om voort te maken met de coalitiebesprekingen", grapt Johan Hamster. "Omdat ze Jan graag weer terug willen hebben."