75-jarige voetballer neemt afscheid als kampioen

NIEUW-BUINEN - Het is welletjes geweest. Chris de Vries stopt met voetballen.

door Paul Abrahams

De 75-jarige inwoner van Nieuw-Buinen heeft 66 jaar het shirt van Nieuw-Buinen gedragen en heeft afgelopen zondag op gepaste wijze als kampioen afscheid genomen.

"We hebben in Nieuw-Weerdinge de topper tussen Titan 3 en Nieuw-Buinen 3 met 4-2 gewonnen", glundert Chris. "De wedstrijd is een tijdje geleden in de slotfase van de eerste helft gestaakt vanwege een enkelbreuk en werd zondag ingehaald. We stonden destijds met 2-1 voor, toen we onder de douche stapten."

"We moesten de wedstrijd winnen, want de achterstand op Titan was één punt", vervolgt het erelid van Nieuw-Buinen. "Het liep als een trein, want we scoorden nog twee keer. We dachten de buit binnen te hebben, maar toen Titan een strafschop benutte, moesten we even een tandje bijzetten om de greep op de wedstrijd niet te verliezen. We hebben het hele seizoen niet bovenaan staan, alleen na de laatste wedstrijd. Prachtig toch?"

De spelers van Nieuw-Buinen waren met de bus naar Nieuw-Weerdinge gereden en werden ondersteund door een grote groep enthousiaste supporters. Terug in Nieuw-Buinen was het nog geen tijd om naar huis te gaan. Integendeel. De spelers werden in een vrachtwagen door het dorp gereden en hartelijk toegejuicht door de inwoners.

"Een prachtig afscheid", blikt Chris terug. "De club bestaat 100 jaar, ik ben 75 jaar geworden en we hebben het kampioenschap in de wacht gesleept. Wat wil je nog meer?"

De inwoner van Nieuw-Buinen - hij speelde twintig jaar in het eerste elftal van de club als linksbinnen en middenvelder en werd een keer verkozen als speler van het jaar - verheugt zich op de reünie op 14 juli. "Even gezellig bijkletsen met al die oud-ploeggenoten en oude herinneringen ophalen. Over voetballen aan het Dwarsdiep, de verloren promotiewedstrijd tegen FVV op neutraal terrein in Oude Pekela met 6000 man langs de zijlijn, de vele derby's tegen Sportclub Stadskanaal en Musselkanaal, de kampioenschappen en degradaties, de trainers Jaap Jongman, Dirk Schievink en Henk Nienhuis en ga zo nog maar even door. Het kon wel eens laat worden."