OBS de Oleander heeft een bibliotheek op school

STADSKANAAL - Het aantal basisscholen in de gemeente Stadskanaal met een zogeheten bibliotheek op school neemt langzaam maar zeker toe. Het spits werd enkele jaren geleden afgebeten door De Badde in Musselkanaal, sinds afgelopen donderdag staat de teller op zeven.

door Paul Abrahams

"OBS de Oleander doet mee aan 'het lezen is leuk!'. Een initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen", vertelt directeur Hiltje Ketelaar. "Van Stichting Kinderpostzegels hebben we financiële steun gekregen, waarvan we een speciale boekenkast vol actuele boeken voor alle groepen hebben aangeschaft. Daarnaast heeft ook de school zelf een financiële bijdrage geleverd, waardoor extra boeken konden worden gekocht. Bovendien hebben alle kinderen een eigen boek mee naar huis mogen nemen."

De officiële opening van de bibliotheek op school is verricht door presentator Marcel Nieuwenweg van RTV Noord. De inwoner van Stadskanaal liep zelf ooit stage op de Oleander in het klaslokaal waar nu de bibliotheek is gehuisvest. In opmaat naar de opening - Nieuwenweg knipte samen met de leerlingen Eline en Julia een lint door - las hij in het speellokaal voor uit het prentenboek 'Gezocht: Koen Konijn boekenboef'.