Voetbal | Gasselternijveen keert terug naar de vierde klasse

GASSELTERNIJVEEN - Feest op sportpark De Hunze in Gasselternijveen. Het team van trainer Geert Katoen is via de nacompetitie gepromoveerd naar de vierde klasse.

door Paul Abrahams

In eigen huis werd BEW uit Vledder met 2-1 aan de zegekar gebonden. Ator Polloshka zette Gasselternijveen in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Niek Poppinga nam een kwartier voor tijd de 2-0 voor zijn rekening. Amper een minuut later kwam BEW terug in de wedstrijd. Daarna was het vrouwen en kinderen eerst, maar de defensie van Gasselternijveen hield met hangen en wurgen stand.

Gasselternijveen kon niet beschikken over sterkhouder Frank Pals, die in de warming-up geblesseerd moest afhaken. Ook Andi Polloshka moest halverwege de eerste helft strijd staken met een ernstige enkelblessure.

De beste kansen waren overigens voor Blauw En Wit. Lennart van de Schaaf mikte een vrije trap vanaf achttien meter rakelings over de lat en een kopbal van Sjors Heymans miste het doel van Rolf Bies op een haar.

De goal van Gasselternijveen kwam  min of meer uit de lucht vallen. Een inzet van Niek Poppinga werd geblokt, waarna Ator Polloshka de bal via de binnenkant van de paal langs de doelman schoot. Daarna ontsnapte de thuisploeg twee keer aan de verdiende gelijkmaker. Een inzet van Bart de Bruin werd voortreffelijk gekeerd door Rolf Bies en Martin Rozeboom kopte een minuut later de bal snoeihard op de lat.

Na vier minuten in de tweede helft had Rick Bokhorst zijn team op een marge van twee doelpunten moeten zetten. Hij onderschepte een te zachte terugspeelbal, maar strandde vervolgens op de keeper. 

BEW - de ploeg eindigde in de staart van het klassement van de vierde klasse - kreeg legio mogelijkheden om langszij te komen. Een inzet van bijvoorbeeld Bart de Bruin werd met de voet door Rolf Bies gekeerd en dezelfde De Bruin mikte de bal net naast de paal. 

Af en toe counterde Gasselternijveen levensgevaarlijk. Een kopbal van Henri Kunst werd door de keeper gepakt en een oogstrelende soloactie van Wessel Koomans werd net niet doeltreffend afgerond. 

Een kwartier voor tijd kopte Niek Poppinga de bal binnen en leek de buit binnen. Niets was minder waar. Amper zestig tellen kon Rolf Bies de bal uit het doel halen.

In een werkelijk spannende slotfase knokten beide teams voor een goed resultaat. Ruim in blessuretijd - nadat een vrije trap van Wessel Koomans werd gepakt door de doelman - kroop Gasselternijveen door het oog van de naald. Een alles of niets schot van Bart de Bruin verdween rakelings langs de kruising. De doeltrap werd niet meer genomen ...