Voormalig gemeentehuis Borger is verkocht

EXLOO - Wethouder Ton Souverein heeft zijn laatste officiële handtekening gezet als wethouder van de gemeente Borger Odoorn. Hij tekent daarmee voor de verkoop van het pand dat jaren dienst deed als gemeentehuis en ontmoetingscentrum (OMC).

De familie Hoedeman is straks trotse eigenaar van het pand en van plan om in hun nieuwe pand verder te gaan met Lekker Hip: dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om tot verkoop over te gaan. In 2016 waren al de eerste gesprekken. Wethouder Ton Souverein is blij dat het pand alsnog verkocht wordt in de periode dat hij nog wethouder is. "Het is bijzonder om hier nog deel van uit te maken en een mooie manier om mijn loopbaan bij de gemeente Borger-Odoorn af te sluiten. De plannen die Marissa Hoedeman heeft voor het pand zijn ambitieus en sympathiek. Met de aankoop van dit pand kunnen zij verder met de plannen voor het zogenoemde HunebedCity. Ik wens ze daar veel succes mee en kom te zijner tijd graag nog eens een kijkje nemen."

De familie Hoedeman heeft een concreet plan. In het OMC komen straks verschillende winkeltjes met een diversiteit aan producten. Deze producten zijn streekgebonden en Cittaslow. Ook kleinschalige ondersteunende horeca, een toeristisch informatiepunt en speelgelegenheid voor kinderen behoren tot de plannen. Wellicht is er in de toekomst plaats voor enkele appartementen met 24 uurs begeleiding en een werkruimte. Mensen met een beperking kunnen dan in het OMC werken. Op hoofdlijnen vormt het plan een verbreding en uitbreiding van de activiteiten die nu in het bedrijf ‘Lekker Hip’ aan de Hoofdstraat in Borger plaatsvinden.

Dit idee was in vergelijking met de andere initiatieven de meest haalbare invulling die ook beantwoorde aan de doelstellingen uit het masterplan Borger centrum. Dat ook invulling wordt gegeven aan de maatschappelijke component maakt dit idee extra sympathiek.