Jacob en Jantje Moek uit Gieten zijn 65 jaar getrouwd

GIETEN - Gefeliciteerd! Jacob en Jantje Moek uit Gieten zijn vandaag 65 jaar getrouwd. De echtelieden hebben bezoek gehad van loco-burgemeester Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze.

Jacob Moek is geboren op 25 oktober 1932 in Annen, Jantje Rutgers heeft het levenslicht aanschouwd op 18 oktober 1934 in Gieten.

door Paul Abrahams

Ze zitten bij elkaar op de ULO in Gieten, maar de vonk slaat pas over tijdens een zogeheten tussenbal in café Zwiers in Gieterveen. Na ruim twee jaar stappen Jacob en Jantje in het huwelijksbootje. Het jawoord wordt gegeven op 20 mei 1953 in het gemeentehuis in Gieten.

Jacob runt een kruidenierswinkel aan de Asserstraat in Gieten en Jantje werkt in betrekking bij mevrouw Free in villa de Merel naast hotel Braams. 

Na twaalf jaar wordt de winkel verkocht aan de familie Broekman. Jacob en Jantje verhuizen met de kinderen van de woning achter de winkel naar de Stokleggingslaan, waar ze nu al 53 jaar met veel plezier wonen. Jacob gaat aan de slag als bedrijfsleider van supermarkt Timmermans in Veendam en werkt vervolgens tot zijn pensioen in het distributiecentrum van Schuitema in Gieten.

Het briljanten echtpaar heeft een zoon en twee dochters. Inmiddels zijn er vier kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. 

De hobby van Jacob is tuinieren en daarnaast is hij vrijwilliger van de Stichting Wielerpromotion Oostermoer. Verder verricht hij elke vrijdagmorgen met het klusteam allerhande werkzaamheden op het sportpark van de voetbalvereniging. Jantje is actief voor de kerk in haar woonplaats en is lid van het 4 mei comité.