Stadskanaal heeft een veelkleurig college, stabiel en stevig

STADSKANAAL - "Blij en tevreden." Dat zegt formateur Johan Hamster van de ChristenUnie bij de presentatie van het nieuwe college van de gemeente Stadskanaal.

Glunderende gezichten in de raadzaal als door de lijsttrekkers van de ChristenUnie, het CDA, de SP en de VVD het bestuursakkoord 'Stadskanaal, koersvast naar de toekomst' wordt getekend.

De beoogde wethouders zijn Johan Hamstra (ChristenUnie), Goziena Brongers (CDA), Lian Veenstra (SP) en Goedhart Borgesius (VVD). Woensdagavond 23 mei worden ze tijdens een ingelaste vergadering van de gemeenteraad geïnstalleerd.

Binnen een maand zijn de besprekingen afgerond. "Stadskanaal krijgt een veelkleurig college, stabiel en stevig", vervolgt een trotse Hamster. "En realistisch ambitieus. We willen bijvoorbeeld meer werkgelegenheid creëren, het wordt tijd voor de spoorverbinding naar Veendam met uitzicht op het doortrekken naar Emmen en ook moet de N366 worden verdubbeld. Wedeka moet worden omgebouwd tot een leerwerkbedrijf met voldoende beschutte werkplekken en het Refaja ziekenhuis moet een belangrijke rol blijven spelen als onderdeel van kwalitatief hoogwaardige ziekenhuiszorg in onze regio."

Johan Hamster neemt de portefeuilles onderwijs, jeugd, werk en inkomen en financiën voor zijn rekening en Goziena Brongers is verantwoordelijk voor ruimte en wonen, verkeer en vervoer, omgeving en natuur en cultuur. Welzijn, volksgezondheid, zorg en sport zijn toevertrouwd aan Lian Veenstra en Goedhart Borgesius kan aan de slag met economie, innovatie, duurzaamheid, toerisme en recreatie en milieu en handhaving.