Knoalster Marathon | lopen, fietsen en proeven

STADSKANAAL - De Knoalster Marathon werpt haar schaduw ver vooruit. Op zondag 27 mei wordt het evenement gehouden door Runners Stadskanaal. Er zijn twee routes uitgezet: van 21 kilometer en van 42 killometer.

"Deelnemers kunnen afwisselend lopen en fietsen", vertelt Egbert Euving. "Een team bestaat uit twee deelnemers en die mogen dan zelf bepalen wanneer iemand loopt of fietst. Om de vijf, zes kilometer worden deelnemers getrakteerd op allerhande proeverijen."

"De marathon is niet aan tijd gebonden", benadrukt de inwoner van Stadskanaal.  "Het is beslist geen wedstrijd. Het evenement wordt georganiseerd om het mooie Westerwolde te promoten. Nieuw is dat deze keer ook een route van 21 kilometer kan worgen gewandeld."

Westerwolde is een uniek gebied in het oosten van Groningen, vervolgt Euving. "Een charmant gebied met een afwisselend landschap; heidevelden, beekdalen, oude bossen, verscholen vennen en moerassen en vriendelijke dorpjes. Een prachtig decor om van alles te zien, doen en beleven. Vanuit een sportief en culinair oogpunt willen wij het gebied meer onder de aandacht brengen. Door een 'Knoalster Marathon' te houden en het proeven van diverse streekproducten. 

Het organisatiecomité heeft een gevarieerde route uitgezet met veel beleving. Zo kan onder (veel) meer op het station van de STAR door een wagon worden gelopen en langs koeien in de stal van de familie Deiman. Het zijn slechts enkele voorbeelden. 

De start is bij Noorderpoort College Stadskanaal. Hier is ook de finishlijn gelegd. 

Kijk voor meer informatie op www.knoalstermarathon.nl