Kinderen uit Stadskanaal gaan naar de Nationale Kinderherdenking 4 mei in Madurodam

STADSKANAAL - Op 4 mei vindt de Nationale Kinderherdenking plaats in Madurodam. Deze herdenking, voor en door kinderen, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste herdenkingen in Nederland, naast de bijeenkomst op de Dam en de Waalsdorpervlakte.

"Uniek aan de Nationale Kinderherdenking is dat deze voor, door en met kinderen georganiseerd wordt", vertelt Ans Alers. "Door kinderen in hun eigen taal aan te spreken, krijgen zij een beter begrip bij thema’s als herdenken, vrijheid en verzet . Het biedt hen handvatten om in de klas of met familie stil te staan bij het belang van leven in vrijheid."

"Madurodam wil aandacht vragen voor deze herdenking en heeft daarom besloten dat er uit iedere provincie een bus vol met kinderen uit de groepen 7 en 8 gratis naar Madurodam mogen komen om deze Kinderherdenking mee te maken en uiteraard wordt er ook een bezoek aan het park zelf gebracht", vervolgt Ans.

"Drenthe Tours heeft een bus beschikbaar gesteld om de kinderen uit Stadskanaal naar de Nationale Kinderherdenking te brengen en Jumbo Froukje Sloots heeft voor alle kinderen een lunchpakketje, drinken en iets lekkers voor onderweg beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft iemand ervoor gezorgd dat we herkenbaar zijn door voor ieder kind een petje met daarop 'Stadskanaal' beschikbaar te stellen. We gaan ervan uit dat we, zo samen met onze partners, de kinderen een mooie, leerzame en unieke ervaring kunnen aanbieden."