Snikkeweek | Feest op 't Knoal in Musselkanaal

MUSSELKANAAL - 'Feest op 't Knoal'. Dat is het thema van de 27ste editie van de Snikkeweek die volgende week in Musselkanaal wordt gehouden.

In de komende dagen meren schippers uit alle regio's van het land af in het dorp. In opmaat naar de officiële opening op woensdag 9 mei om 13.45 uur staat dinsdagavond 8 mei een Captain's Dinner op het programma in De Gelegenheid. Bert Roossien van het Streekhistorisch Centrum houdt een lezing over 'bruggen'.

Het spits van het programma wordt woensdag 9 mei afgebeten met een markt waar zelfgemaakte producten van NOVO worden verkocht, optredens van Jan en Marga en de Klooster Smartlappers en een bingo in De Gelegenheid. In het kanaal varen 's middags miniatuurboten.

Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) is ook van alles te doen. Van een viswedstrijd voor de jeugd tot wandelen over het water in loopballonnen, van een waterfietsrace tot optredens van Hollands Welvaren, Chris Haverman, Sasja Velt, Arno Kolenbrander en Silvia Swart. 's Avonds is het goed toeven in De Gelegenheid.

Vrijdag 11 mei wordt de gezelligste braderie van het noorden gehouden. Het shantykoor de Noszélie Singers zorgt voor extra sfeer en gezelligheid.

Ook zaterdag 12 mei bruist het van de activiteiten in Musselkanaal. Zoals een 'parking sale met kofferbak sale', de Knoalparade met muziek van het duo Just Us en Siebrand Pagters en het snikkebal in Zaal Poelman met muziek van Wim en Miranda. Ook in De Gelegenheid wordt feest gevierd met diskjockey Hermen.

De snikkeweek wordt zondag 13 mei afgesloten met een evangelisatiedienst op het Willem Diemerplein met medewerking van de muziekvereniging Amicitia.

U wilt meer informatie over het programma van de Snikkeweek? Neem dan even contact op Joop Zuidema, 06-29376876.