RC-Speediotic zorgt voor spektakel bij de manege in Stadskanaal

STADSKANAAL - - Het is zondagmiddag goed toeven bij de manege in Stadskanaal. Dan kan het publiek namelijk kijken naar radiografisch bestuurbare (vracht)auto's, boten, racewagens, vliegtuigen en helikopters. En nog veel meer.

"Het evenement wordt voor de tweede keer gehouden", vertelt woordvoerder Geert Kuipers van RC-speediotic. RC staat voor radio control. "Eind juni vorig jaar hebben ongeveer honderd hobbyisten meegedaan en voor zondag hebben zich al zo'n 150 mensen aangemeld. Ze komen niet alleen uit Nederland, maar ook uit Duitsland en België. Het is echt een hele populaire hobby. De weersvoorspellingen zijn goed, dus we rekenen op veel bezoekers."

"Om tien uur 's morgens worden de eerste deelnemers verwacht", vervolgt de inwoner van Stadskanaal. "Vanaf één uur is het publiek van harte welkom. Rond de klok van vijf uur worden de modellen weer ingeladen en stapt iedereen weer in de auto richting huis. De hele middag worden demonstraties gehouden en verder wordt tekst en uitleg gegeven over de hobby."

U wilt meer informatie over het evenement van RC-Speediotic in Stadskanaal? Het telefoonnummer van Geert Kuipers is 06-46541660.

Paul Abrahams