Bijzondere Opkikker medaille voor Niels Baas uit Stadskanaal

STADSKANAAL - Niels Baas is tijdens de Ambassadeursdag van Stichting Opkikker in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem in het zonnetje gezet.

 

De zevenjarige leerling van groep 2 van de Meester Neuteboomschool in Stadskanaal kreeg namelijk de exclusieve Opkikker medaille opgespeld, omdat hij zich zo inzet voor andere zieke kinderen.

 

Niels heeft een aantal maanden geleden samen met zijn vader en moeder en broertje een zogeheten Opkikkerdag meegemaakt, omdat zijn ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Tijdens een Opkikkerdag wordt de familie in de watten gelegd. Even met elkaar genieten, even een stukje afleiding.

 

Niels heeft met volle teugen genoten van de Opkikkerdag en zet zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Om geld in te zamelen om ook andere zieke kinderen en hun familieleden een fijne dag te kunnen bezorgen. Bij de winkels van Poiesz in Stadskanaal en Nieuwe Pekela en bij apotheek Ter Marse zijn dozen geplaatst waar oude mobiele telefoons kunnen worden afgegeven. Die brengen nog veel geld in het laatje. Daarnaast wil Niels een collecte houden en ook gaat hij lege statiegeldflessen inzamelen.

 

U wilt Niels een handje helpen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Opkikker? Neem dan even contact op met vader Jacob Baas: 06-23138210.

 

Paul Abrahams