Twee voorstellingen Het Varkensparadijs zijn al uitverkocht

Gieten - 'Het Varkensparadijs'. Zo heet het bijzondere theaterproject, dat van woensdag 19 tot en met zondag 23 september in Gieten wordt uitgevoerd door de plaatselijke Theatergroep Helmers.

Het is 150 jaar geleden dat Helmers is opgericht en die mijlpaal wordt vanzelfsprekend op gepaste wijze gevierd. Muzikale medewerking wordt verleend door onder meer een projectkoor en een band.

Onder regie van Yolly van Kan wordt vijf keer een historisch docu-drama uitgevoerd, waarin de periode 1904 tot 1970 van de vroegere varkensslachterij Udema centraal staat. Een geromantiseerd verhaal over een voormalige belangrijke werkgever in de wijde omgeving van Gieten.

De jubileumvoorstelling wordt op het terrein nabij molen de Hazewind voor het voetlicht gebracht. Er worden twee tribunes geplaatst met plek voor maximaal 250 theaterliefhebbers. Bezoekers hebben een keuze uit vijf soorten toegangskaarten. Zoals onder meer een Vroege vogel ticket, een Spekkoper ticket en een ticket voor een bijzonder Varkensarrangement.

De kaartverkoop gaat dinsdag 1 mei officieel van start, maar voor de uitvoering van zondag 23 september zijn inmiddels geen entreebiljetten meer verkrijgbaar. Voor de uitvoering van woensdag 19 september zijn alleen nog 30 Varkensarrangement tickets beschikbaar. De gemeente Aa en Hunze heeft namelijk in totaal 460 (!) toegangskaarten gereserveerd, die worden aangeboden aan haar vrijwilligers.

"Een geweldig gebaar", glundert Andries van der Meer. Hij is voorzitter van Theatergroep Helmers. "Een opsteker van jewelste. Dit zorgt voor een enorme boost bij alle medewerkers die bij de productie zijn betrokken. Hoewel we het goede nieuws nog niet aan de grote klok hebben gehangen, gonst het al van de geruchten in het dorp. Het kon wel eens heel druk worden op 1 mei als de kaartverkoop via de website www.theatergroephelmers.nl van start gaat. Inwoners zijn bang dat ze achter het net gaan vissen."

"Bovendien is door de aankoop van 460 tickets door de gemeente Aa en Hunze een stevig fundament gelegd om de begroting rond te krijgen", vervolgt Van der Meer. "De theaterproductie kost een slordige 40.000 euro."