Haontie op ’n Stokkie in Exloo

EXLOO - - Het is vandaag Palmzondag, de dag waarop in Exloo ‘Haontie op ‘n Stokkie’ plaatsvindt. De kinderen hebben, mede dankzij het mooie lenteweer, hier volop van genoten.

Het jaarlijkse festijn werd georganiseerd door Dorpsbelangen Exloo. De kinderen hebben, samen met wat hulp, goed hun best gedaan om de ‘Haonties’ op een prachtig versierde stok te maken.

Daarna is de Paashaas samen met de kinderen in een optocht door het dorp naar het Rondbargie gelopen. Daar, aan de rand van het dorp, had de Paashaas heel veel eieren verstopt. De kinderen zijn allemaal enthousiast aan het zoeken gegaan. Elk jaar wordt er een gouden ei verstopt, en dit jaar heeft Marit Lambregts het gouden ei gevonden, waardoor ze de grote winnares is van het eieren zoeken. Als beloning heeft Marit twee hele grote chocolade paaseieren gekregen. Uiteraard kregen alle zoekertjes ook nog een mooi cadeautje van de Paashaas!

Tijdens het zoeken hebben de volwassen zich vermaakt met een gezellig praatje, een kopje koffie en chocolade paaseitjes. Na het uitdelen van de cadeautjes is de grote groep kinderen en volwassenen, luid meezingend, achter de muziek aan gegaan. In het dorp is de optocht ontbonden en is iedereen huiswaarts gegaan om na te genieten van het “Haontie op ’n Stokkie’ gebeuren. Foto’s zijn te zien op www.dorpsbelangenexloo.nl.