Groots afscheid voor Christmas Proms in Hotel Boschhuis in Ter Apel

TER APEL - De Christmas Proms in Hotel Boschhuis in Ter Apel is afgelopen zaterdagavond en zondagmiddag bezocht door ongeveer 200 muziekliefhebbers.

door Paul Abrahams

Zowel zaterdagavond als zondagmiddag zijn zo'n 100 kaarten aan de man gebracht. "Dat is net als vorig jaar veel te weinig", benadrukt woordvoerder Nina Hofstra. "Om de kosten te kunnen dekken moeten zeker 500 toegangskaarten worden verkocht. Daarom hebben we uiteindelijk besloten om te stoppen. Dit was de laatste keer. Na twaalf jaar is het doek helaas gevallen voor de Christmas Proms."

De laatste Christmas Proms was er overigens wel ééntje om in te lijsten, vervolgt Nina. "Het publiek in de zaal heeft werkelijk genoten van de combinatie van popmuziek en klassieke muziek. Het was echt een magnifiek concert met fantastische, enthousiaste artiesten. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen. De teleurstelling was heel erg groot toen we hebben aangekondigd dat de Christmas Proms volgend jaar niet meer wordt georganiseerd. We hebben een trouwe schare fans, alleen jammer dat de vonk niet overslaat en dat niet meer inwoners van Ter Apel bereid zijn om een toegangskaartje te kopen."