Old Stars Walking Football is beslist niet truttig

STADSKANAAL - Volle bak in de kantine van de voetbalvereniging SJS in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

Er moeten zelfs stoelen worden bijgeplaatst. Het startsein voor het project Old Stars Waling Football brengt veel mensen op de been.

Wethouder Lian Veenstra van de gemeente Stadskanaal is ook van de partij. Zij is uitgenodigd om de officiële handeling voor haar rekening te nemen. Zij mag in opmaat naar een demonstratiewedstrijd later op de avond een strafschop nemen. Ze heeft geen voetbalschoenen meegenomen, ze draagt laarzen met een hoge hak. Dat moet lukken. Toch?

"De opkomst is werkelijk overweldigend. Dit overtreft onze stoutste verwachtingen", glundert Krijn Verweij van SJS. Hij is één van de aanjagers van het project dat breed wordt omarmd. Door onder meer FC Emmen, de Rabobank, Huis voor de Sport Groningen, Stichting Welstad, de gemeente Stadskanaal, Stichting zaVie en Fysiotherapie Optimove in Gasselternijveen.

"Ruim 20 namen van zestig plussers staan inmiddels op de lijst", weet Verweij. "Dat is ongekend hoog in vergelijking met projecten Old Stars Walking Football in andere plaatsen in het noorden. Ze staan te popelen om te kunnen beginnen. Lekker een balletje met elkaar trappen, plezier maken en oude herinneringen ophalen. En na afloop douchen en lekker lunchen in de kantine."

"Old Stars Walking Football is ondanks de aangepaste regels beslist niet truttig", benadrukt Jens Dijkstra van Huis voor de Sport Groningen. "Nederland vergrijst in een rap tempo. Ontmoeting en nieuwe contacten leggen staan centraal en het is bij uitstek geschikt om fit te blijven. Het gaat niet om het winnen, maar om het plezier en de gezelligheid. Probeer het gewoon en je bent verkocht."

"De kans op blessures is heel laag", vertelt fysiotherapeut Lars Nieboer die op korte termijn een fittest gaat houden. "Naast een wandeltest en een balanstest wordt ook de bloeddruk en de hartslag gemeten."

De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 januari. "De koffie staat om kwart voor tien klaar in de kantine van SJS", vertelt Krijn Verweij. Daarna begint de training onder leiding van Erwin Rubingh. Natuurlijk wordt ook een partijtje Walking Football gespeeld. Aansluitend staat een lunch klaar."

U wilt meer informatie over Old Stars Walking Football? Stuur dan een mail naar secretariaat@vvsjs.nl of bel 06-55302393.