Volkskerstzang in het Pagecentrum in Stadskanaal

STADSKANAAL - De volkskerstzang in de verwarmde sporthal van het Pagecentrum in Stadskanaal werpt haar schaduw vooruit.

Inwoners van de Kanaalstreek kunnen op zondag 16 december vanaf 19.00 uur weer samen bekende kerstliederen zingen.

Medewerking wordt verleend door het harmonieorkest Crescendo onder leiding van Theo van Kruistum, het kinderkoor de Regenboog onder leiding van Marije van der Vliet, pianist Wim Kramer en De Giezelbaargbloazers. Het christelijk mannenkoor Stadskanaal onder leiding van Harold Kooij komt eveneens weer in actie. Op het affiche staat ook de naam van het shantykoor De Noszélie Singers.

Samenzang vormt de rode draad van het programma dat ongeveer anderhalf uur duurt. Het kerstevangelie wordt voorgelezen door wethouder Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal. De meditatie wordt verzorgd door dominee Bindert de Jong van de Protestantse Gemeente Stadskanaal. Het thema is 'Kerst in korte broek'.

Een flink aantal vrijwilligers is in touw om het evenement in goede banen te leiden. Van verkeersregelaars tot EHBO-ers, gastheren en gastdames en nog veel meer. Het is zondag vanaf vijf uur 's middags een drukte van belang in de sporthal. Dan wordt namelijk begonnen met de sound-check en dan worden 'de kelen warm gezongen'. Vuurkorven buiten zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. Zoals elk jaar melden de eerste bezoekers zich rond de klok van zes uur bij het Pagecentrum om verzekerd te zijn van de beste zitplaatsen. In totaal worden 1000 stoelen klaar gezet.