Joost aan Huis: Bakker Joost kruipt in een ouderwetse rol

ODOORN - De warme bakker aan de deur, een beeld dat veel mensen al vergeten zijn of zelfs niet kennen. Is het een uitstervend ras?

De bakker die heel vroeg opstaat om ziel en zaligheid in ‘zijn’ ambachtelijke product te leggen, deze vervolgens in de wagen laadt om opgewekt brood en banket bij zijn klanten te bezorgen. Of valt het met die zeldzaamheid wel mee?

Sinds een jaar of drie bezorgt Bakker Joost uit Odoorn op bestelling brood in de Monden en in de Kanaalstreek. Best wel bijzonder en het idee is vanuit de wens van de klant ontstaan. "Vaak hoorden we mensen zeggen: ik zou willen dat jullie dichterbij zaten, of: Ik eet graag brood van de warme bakker, maar ik gun mezelf geen tijd om naar de winkel te gaan", vertelt Ger Hospers, de spil in het web van Joost aan Huis.

Voor al die drukbezette mensen is er nu dus dé oplossing: Joost aan Huis. Elke bestelling die voor vrijdagavond 18.00 uur is gedaan, wordt stipt op zaterdagmorgen bezorgd door een geheel in stijl gekleed lid van het Joost team. En zo breidt Bakker Joost zijn omzetgebied uit door de winkel tot aan de huisdeur te verplaatsen in de Monden en de Kanaalstreek regio. Hij sluit niet uit dat dit gebied in de toekomst wordt uitgebreid. Bakker Ger wijst ons erop dat elke bestelling welkom is, klein of groot, én dat de bezorging helemaal gratis is. Als dat geen ouderwets goede service is!

Elke keer weer is de bezorger blij verrast door de enthousiaste en dankbare reacties aan de deur. Niet alleen het gemak wordt gewaardeerd, maar ook de ambachtelijke producten. De broden van Joost krijgen alle tijd om te rijzen en zijn gemaakt van graan uit de regio, gemalen door een molenaar uit de buurt. Het assortiment taart en koek wordt op het seizoen aangepast en kent altijd weer verrassende aanvullingen. Zo kun je van elke bestelling weer een feestje maken. En mocht er eens iets misgaan met een bestelling, want ‘waar wordt gewerkt, maakt men fouten’, dan zet het Joost team alle zeilen bij om een oplossing te vinden. Op deze manier heeft Joost aan huis al een mooie vaste groep tevreden klanten opgebouwd.

Er is nog plek voor meer bestellingen in de Joostwagen, hij mag tot de nok toe vol. Lezers die in de bovengenoemde regio wonen, kunnen zich opgeven voor een voordelig proefpakket via 0591-580280 of kijk op http://www.bakkerjoost.nl

Je krijgt dan een bestellijst met alle informatie bij de bezorging van het proefpakket en je ontvangt bij een vervolgbestelling een gratis (kerst)taartje.