Kanaalstreek blijft doelwit inbrekers

Stadskanaal - KANAALSTREEK - De Kanaalstreek blijft doelwit van inbrekers. Het gaat vooral om woningen maar ook boerderijen, schuren en bedrijfspanden worden bezocht. Afgelopen weekend was het opnieuw raak, in Mussel werd aan de Zandtangerweg de woning bij een boerderij doorzocht, in Musselkanaal werd ingebroken in een woning aan de Frans Halslaan.

In beide gevallen werd aan de achterkant van de panden een ruit vernield. Die manier van inbreken toont overeenkomsten met andere inbraken in de omgeving. Uit de woning in Musselkanaal werden vooral sieraden van emotionele waarde weggenomen. In Mussel bestond de buit vooral uit geld.
Het totaal aantal inbraken in de Kanaalstreek loopt, gerekend over de laatste maanden, tegen de veertig. De meeste zijn in woonwijken in Stadskanaal gepleegd. Agenten van politie Stadskanaal en omstreken doen hun uiterste best om de inbraken te stoppen en de daders op te sporen. 'We surveilleren zoveel mogelijk, proberen sporen veilig te stellen en te vergelijken en trachten via onze netwerken en informatiesystemen te zien wie mogelijk als verdachten in aanmerking zouden kunnen komen', aldus de politie in een bericht op Facebook. Helemaal te voorkomen zijn inbraken niet, toch kunnen er veel maatregelen worden genomen om de daders het erg lastig te maken om binnen te kunnen komen. Gisteravond gingen agenten met medewerkers van de gemeente Stadskanaal op pad om mensen te adviseren zoveel mogelijk aan preventie te doen. Een greep uit de mogelijkheden:
  • Zorg voor degelijk hang- en sluitwerk.
  • Laat in de namiddag en ’s avonds altijd licht branden.
  • Draai bij vertrek de deur daadwerkelijk in het slot.
  • Monteer buitenverlichting.
  • Zet met buurtbewoners een Whatsapp-groep op, waarschuw elkaar bij mogelijk onraad.
  • Wees verdacht op personen of auto’s die u anders nooit in uw straat of omgeving ziet, noteer het kenteken of probeer met uw mobiel een foto te maken.
Wie een situatie niet vertrouwt, kan altijd de politie bellen. Die geeft aan liever een keer te vaak te rijden dan te laat te komen.