Moordonderzoek Dennis Bruns afgerond

Hoogezand-Sappermeer - FOXHOL/ STADSKANAAL - Het onderzoek rond de gewelddadige dood van Dennis Bruns uit Stadskanaal is afgerond, meldt Dagblad van het Noorden. De man werd in januari 2017 in een woning in Foxhol doodgeschoten bij een drugsdeal.

FOXHOL/ STADSKANAAL - Het onderzoek rond de gewelddadige dood van Dennis Bruns uit Stadskanaal is afgerond, meldt Dagblad van het Noorden. De man werd in januari 2017 in een woning in Foxhol doodgeschoten bij een drugsdeal.
De verdachte is de 34-jarige J.B. uit Hoogezand. Hij zou Bruns in de rug hebben geschoten. De rechtbank maakte gisteren bekend dat de strafzaak op 5 april dient. B. wordt verdacht van moord dan wel doodslag, poging tot doodslag op andere aanwezigen, het hebben van een halve kilo cocaïne en vals geld en wapenbezit.

Noodweer

Advocaat Yehudi Moszkowicz verzocht de rechtbank om zijn client die inmiddels een jaar vastzit vrij te laten. B. zou hebben geschoten uit noodweer. De rechtbank wees het verzoek af.

Reconstructie

Volgens het Openbaar Ministerie is van noodweer geen sprake. Eind vorig jaar is in de woning en in aanwezigheid van B. een reconstructie gemaakt van de fatale schietpartij.

Rippen

Voor zover nu bekend bood B. drugs en vals geld te koop aan, voor 20.000 euro. Het latere slachtoffer deed zich voor als koper, maar de bedoeling was om de drugs te stelen (rippen). Twee vrienden van Bruns werden vorig jaar voor deze zaak veroordeeld tot 3 en 4 jaar celstraf.