Update: Flinke schade bij inbraak Multimate

GIETEN - Afgelopen nacht is er ingebroken bij de Multimate aan de Oelenboom in Gieten. Bij deze inbraak zijn twee kluizen gestolen en vervoerd in een auto. De schade was enorm. 

De buit is minimaal, de braakschade zo’n 30.000 euro, zegt eigenaar Sander Veneklaas Slots van Multimate in Gieten na een inbraak. Dat ging met grof geweld gepaard, zegt Veneklaas Slots.
,,De inbrekers zijn via een gat in het dak binnen gekomen. Ze zijn door de muren van het toilet en de kantine gebroken om bij de kluizen in het kantoor gekomen. Die hebben ze meegenomen.” Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 
De kluizen zijn dinsdagmorgen zonder geld teruggevonden in de buurt van het Grolloërveen bij Grolloo. Cadeaubonnen ,,Die dingen zijn loeizwaar en waren opengebroken. Er zat niet veel geld in. Wel autosleutels en cadeaubonnen, maar die hebben ze gelukkig laten liggen. De schade is aanzienlijk groter dan de buit. Ik schat 30.000 euro. En we zijn nog wel een paar dagen bezig om de boel te herstellen.” Bij de inbraak waren zes personen betrokken, zegt de eigenaar van de Multimate. ,,Ze staan op camera.” De politie deed vanmorgen onderzoek bij de doe-het-zelfzaak en meldt dat de inbrekers de kluizen rond half vijf in auto’s stopten en zijn weggereden. De politie zoekt getuigen die de inbraak hebben opgemerkt of de auto’s van de insluipers hebben gezien.