Bijzondere film in vanBeresteyn

VEENDAM - Op dinsdagavond 19 december om 19:45 uur draait ‘The case for Christ’ in cultuurcentrum vanBeresteyn. De film is een grote hit in Amerika en is binnenkort ook te zien in Veendam.

Hilliejan Moes komt uit Stadskanaal maar drijft in Veendam Huizinga Boeken & Kado’s. Ze is de organisator achter deze avond. Ze wil met deze film mensen kennis laten maken met de werkelijk boodschap van kerst. Hilliejan: ,,Kerst is voor mij meer dan gezellig samen zijn met familie en vrienden. Het vertelt een belangrijke boodschap: de geboorte van Jezus.”

Kerst is voor Hilliejan als eigenares van een christelijke boekhandel, een bijzondere periode. Toen ze hoorde over deze film wilde ze iets speciaals doen. Hilliejan: ,,Het lijkt me leuk om met een grote menigte de ‘The case for Christ’ te kijken. Ik nam contact op met Filmhuis vanBeresteyn en legde hun mijn ideeën voor. Ze waren erg enthousiast.’’

‘The Case for Christ’ is een waargebeurd verhaal en gaat over onderzoeksjournalist Lee Strobel. Wanneer zijn kindje dreigt te stikken, schiet een verpleegster in het restaurant te hulp. Het kindje overleeft het ternauwernood. De verpleegster vertelt aan Lee en zijn vrouw dat ze christen is en nodigt het gezin uit voor een kerkdienst. De vrouw besluit te gaan, maar dit tot ergernis van haar man Lee die overtuigd atheïst is. Hij vindt Jezus een fabeltje. Als zijn vrouw tot geloof komt wil hij haar bewijzen dat ze het mis heeft. Als onderzoeksjournalist heeft hij verschillende prijzen op zijn naam staan en gaat op zoek naar de waarheid. Wat is er nu eigenlijk echt bekend over Jezus? Hij ondervraagt dertien top-wetenschappers. Onder hen zijn theologen, een archeoloog, psycholoog en een medicus. In deze film zet hij de feiten op een rijtje en laat de kijkers zelf een oordeel vormen, alsof zij zelf deel uitmaken van een rechtbankjury.

Een kaartje kost 8 euro, de tweede is gratis. Hilliejan; ,,Ik hoop dat er veel mensen komen en gebruik maken van de gelegenheid om iemand mee te nemen. Misschien die eenzame buurman van verderop of iemand die wel even een leuke avond kan gebruiken. Of misschien wil je zelf meer weten over het geloof? Dan ben je van harte welkom!” Na de film is er in de boekhandel een kerstborrel en gelegenheid om verder te praten.

Kaartjes kunt u kopen bij Huizinga Boeken & Kado’s aan de Kerkstraat 30 in Veendam.

Door Yvonne de Noord