Herfst Brocante Dagen Bij ‘t Vergiet in Gieten

GIETEN - Bij ’t Vergiet, Bonnen 65 in Gieten zullen op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober weer de traditionele herfst brocante dagen worden georganiseerd van 11.00 tot 17.00 uur.

Oktober woonmaand en de tijd om weer gezellig in huis aan de gang te gaan en knus naar binnen te keren. Kaarsjes aan, de inrichting veranderen, warme kleuren toevoegen en weer inspiratie opdoen voor de komende koude dagen. Bij ’t Vergiet kan men terecht voor de mooiste sfeervolle brocante en voorwerpen met een verhaal uit binnen en buitenland. Te denken aan kandelaars, oud glas, serviesonderdelen, emaille, zilveren bestek, tijken, zelfgemaakte sieraden, kunst en heel veel oude spullen uit grootmoeders’ tijd.

Het Vergietcollectief, bestaande uit zes vriendinnen zet zich al jaren in voor kansloze, kasteloze kinderen in Calcutta India. Met behulp van o.a. de Wilde Ganzen, De Global Goals van de Gemeente Aa en Hunze, waar ’t Vergiet lid van is en allerlei benefiet activiteiten, zijn vele projecten tot stand gekomen. De opbrengsten gaan deze keer naar de verdere inrichting van een medische post bij het kindertehuis in Belpahari. ’t Vergiet is onderdeel van de Stichting Actie Calcutta (www.actiecalcutta.nl).

’t Vergiet is ook lid van de Drentse Brocante route, waarvan de folders te verkrijgen zijn op de deel. Kom gezellig sfeer proeven en snuffelen tussen de brocante, ideeen opdoen en genieten van de prachtige landelijke omgeving. De foto’s van de kindertehuizen en de projecten zijn interessant om in te zien en ook de verzameling van meer dan driehonderd vergieten zijn de moeite van het bekijken meer dan waard.

Voor meer informatie 0592-263217.