Leden Kidsteam Aa en Hunze gezocht

AA EN - HUNZE - Schoolreisjes, sporten, muziekles, je verjaardag vieren, een dagje uit.

Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen en jongeren dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. De gemeente Aa en Hunze vindt dat ieder kind mee moeten kunnen doen! Zit jij in groep 7 of 8 of de eerste klas van de middelbare school? En vind je ook dat ieder kind mee moet kunnen doen? Meld je dan aan voor het Kidsteam Aa en Hunze!

Feestelijke start zoektocht

Dinsdag 24 oktober, tijdens het springkussenfeest in Rolde is de feestelijke start van de zoektocht naar leden voor het Kidsteam. Streetdancegroep ‘Out of Control’ doet de openingsact en wethouder Harry Dijkstra de aftrap voor de zoektocht. Wethouder Harry Dijkstra: ‘’Misschien heeft u het spotje op de radio al gehoord van ‘Kansen voor alle kinderen’, de nationale campagne om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Of het nu gaat om een schoolreis of bijvoorbeeld muziekles, de gemeente Aa en Hunze vindt het erg belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom haken we hier als gemeente graag op in. Kinderen van ouders die het financieel wat minder hebben weten vaak niet wat voor fondsen zij kunnen aanspreken om hun kinderen ‘mee te laten doen’. We willen op een positieve manier duidelijk maken welke mogelijkheden er zijn. Wij denken dat de kinderen zelf dat het beste kunnen. Een project voor en door kinderen.’’

Wat doet het Kidsteam Aa en Hunze?

Het Kidsteam gaat het aankomende jaar langs bij allerlei leuke evenementen in Aa en Hunze. Daar brengen ze het project ‘Kansen voor alle kinderen’ onder de aandacht door bijvoorbeeld te flyeren of te vloggen. Leden van het Kidsteam zijn de ambassadeurs van ‘Kansen voor alle kinderen’ in Aa en Hunze. Ze mogen meepraten en denken over hoe we ervoor kunnen zorgen dat ieder kind mee kan doen. En in ruil voor hun inzet krijgt het hele kidsteam een cursus vloggen.

Wie zoeken we?

Wij zoeken kinderen en jongeren die het belangrijk vinden dat al hun klasgenoten mee kunnen doen. Ben jij diegene die we zoeken? Aanmelden kan vanaf 24 oktober via aaenhunze.nl/kidsteam.