Jonge Groningse sporttalenten melden zich al bij John Schokker Foundation

GRONINGEN -  Verschillende jonge, ambitieuze sporttalenten uit provincie en stad Groningen hebben zich al aangemeld voor ondersteuning door de John Schokker Foundation in Groningen.

Dit nieuwe fonds is op 7 september officieel begonnen met het online gaan van zijn website. De jonge aanvragers komen uit verschillende sporten, zoals judo, shorttrack, schaken, rugby, ijshockey en turnen. De eerste ronde van honorering geldt voor 2018. De aanvragen kunnen worden ingediend tot 1 november 2017 en worden dan beoordeeld door een deskundige commissie met voorzitter Rob de Waard, Dick Heuvelman, Karin Kienhuis, Jack Suiveer, Johan Toren en Hans Robben.

Doorontwikkeling

De Foundation wil het Gronings sporttalent dat voldoet aan de gestelde voorwaarden (ze mogen bijvoorbeeld niet ouder zijn dan 21 jaar) helpen om zich te kunnen doorontwikkelen. Soms kan dat financieel zijn, maar ook begeleidend, zoals een stage, medisch of met materiaal. In het verleden kregen verschillende Groninger sporters op die manier de kans om een hoog niveau te bereiken. Zoals kogelstoter en discuswerper Rutger Smith uit Leek. Dat gebeurde via het aloude Leo van der Kar-fonds dat vele jeugdige Nederlandse sporters steunde. Dat heeft makelaardij John Schokker uit Groningen geïnspireerd om deze Foundation op te richten en stelde een bedrag van € 10.000 beschikbaar. Het is de daarnaast de bedoeling het fonds ook open te stellen voor andere bedrijven. Dat kan door het adopteren van een sporter of op andere wijze. Daarover volgt binnenkort nieuws. Alle informatie staat op de site www.johnschokkerfoundation.nl.