Beleef en Doe Festival Exloo breidt uit met BelevingsRun

EXLOO - Het Beleef en Doe Festival in Exloo staat voor de deur. Nieuw dit jaar is een BelevingsRun.

Het evenement is op zaterdag 16 september en wordt om 14.00 uur geopend door burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn.

Bij de gratis BelevingsRun, die geen wedstrijd is, leggen deelnemers een route van ongeveer vijf kilometer af door Exloo. De route gaat door eenentwintig gebouwen en locaties in het dorp.

Als eerste gaan de hardlopers van start, gevolgd door wandelaars. Kinderen jonger dan 13 jaar mogen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Meedoen kan door een e-mal te sturen naar administratie@beleefendoefestival.nl of door te bellen naar 06-12 52 26 60 en door te geven of er wordt gewandeld of hardgelopen. Als er nog plaatsen beschikbaar zijn, kan er ook op de dag zelf worden ingeschreven.

Andere activiteiten die op het programma staan, zijn een ATB-rit, een workshop kinderyoga en diverse optredens van koren. Aan het einde zijn er optreden van onder andere Popschool Borger en Muziekvereniging ODO uit Odoorn.

Ook Thijs Pot treedt op. De uit Stadskanaal afkomstige finalist van The Voice treedt op aan het begin van de avond. Misstress & Co sluit het festival af.