Actiedag Oktobermaand Kindermaand krijgt vervolg in Gieten

GIETEN - Ondernemers en verenigingen uit Gieten geven een vervolg aan de actiedag voor basisschoolkinderen rondom Oktobermaand Kindermaand.

Het evenement is dit jaar op zaterdag 7 oktober. Dan zijn er vanaf 10.00 uur in Gieten diverse activiteiten voor de basisscholieren. Die staan in het teken van het thema van de Kinderboekenweek. Dat is ‘griezelen’. Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid. Om die reden is de actiedag aangemeld voor de wedstrijd duurzaamste dorp van Aa en Hunze.

De kinderen kunnen die dag voor workshops terecht bij meerdere bedrijven en verenigingen. Onder andere bij: meubelmakerij Het andere hout, bloemist Van Seijen, Via Via, muziekschool de Hondsrug, jeugdtheater Tikotaria, de bibliotheek en bij de molen.

Daarnaast kan vanaf 11.45 uur bij Jumbo Abbas een lunchpakketje worden gemaakt. Bij Optiek Visie kan vervolgens een 3D bril worden opgehaald. Met de bril kan een voorleeslunch worden gevolgd bij EP Gieten. De Gietenaren Jan Hartlief, Gerard Germs en Harry Dijkstra lezen daarbij een griezelig verhaal voor in het Drents.

’s Middags is er vanaf 13.00 uur een voorstelling in de molen. Vanaf 14.00 uur volgt een tweede ronde workshops bij bedrijven.

Verder geeft Tina Kolthof op de actiedag een workshop fotografie aan kinderen. Zij wandelen samen de deelnemende bedrijven langs om de activiteiten vast te leggen. De foto’s zijn vanaf 3 november te zien in de hal van het gemeentehuis. Wethouder Dijkstra opent de expositie die dag. De foto’s zijn vervolgens in december te zien in de bibliotheek.

Alle activiteiten staan in het boekje Oktobermaand Kindermaand. Dat boekje ontvangen alle kinderen van hun school. Ook zijn de boekjes te verkrijgen bij het gemeentehuis en de bibliotheek.

Aanmelden voor de activiteiten kan vanaf woensdag 13 september. Dan is er ook een burgemeestersactie plaatsvindt bij OBS Gieten.

Zie www.kindermaand.nl/kindermaand.