Fonkelnieuw ambtsketen voor Emmer burgemeester Eric van Oosterhout

EMMEN - Eric van Oosterhout is maandagavond door lococommissaris van de koning Henk Brink geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van de gemeente Emmen. Dit gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering in de Vlinderstad. Locoburgemeester Bouke Arends verwelkomde Van Oosterhout met een nieuw ambtsketen, gemaakt door de Emmer zilversmid Aafke Hof.

Het college vond het passend om voor het aantreden van de nieuwbakken burgervader een nieuw ambtsketen te laten maken. De vorige ketting was in gebruik sinds 2000 en voldeed niet aan de wettelijke eisen en aan de eisen van 'een goede draagbaarheid'.

De dorpen

De ambtsketen is 'een reis in zilver door de historie van de gemeente Emmen'. In de schakels zijn zilveren miniatuurtjes gemaakt over de geschiedenis in chronologische volgorde. De basis van elke schakel is een zwerfkei. De schakels zijn door ogen verbonden. Dit staat symbool voor de dorpen in de gemeente Emmen die door ‘ruimten’ verbonden zijn. Erna Schipper van Esh Dutch Design (Emmen) ontwierp de tas waarin de ketting bewaard kan worden. De tas is van leer, waarin de vorm van het Atlas Theater is verwerkt. Bekijk hier the making of van de ambtsketen door Aafke Hof: https://youtu.be/4YWUxz8Ani4