COG Drenthe met nieuwe app voor ouders en scholen

GIETEN - /DRENTHE - Sinds dit schooljaar werken alle basisscholen van COG Drenthe met het ouderportaal ‘MijnSchool’. Van nieuwsbrieven tot het inplannen van oudergesprekken, van hulpverzoeken tot het delen van foto’s, het gebeurt allemaal via MijnSchool.

De COG Drenthe scholen kregen de primeur om de bijbehorende MijnSchool app in gebruik te nemen. Deze app maakt de informatie-uitwisseling tussen ouders en scholen nog gemakkelijker. COG Drenthe is heel blij met deze ontwikkeling op haar scholen. Ouders zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kunnen meekijken met de belevenissen van hun kind op school.

Betrokkenheid

Voor onze basisscholen is betrokkenheid van de ouders essentieel, aldus directeur Gerjan Peeneman van CBS de Marke in Gieten. “We willen onze leerlingen laten opgroeien tot zelfstandige, sociale mensen met een goede basis voor de toekomst. Dat lukt beter als je samenwerkt met ouders. Aangezien bijna iedereen dagelijks een smartphone in de hand heeft, wordt de communicatie met onze ouders nog makkelijker en directer. En de ouders kunnen via de app altijd en overal bij informatie vanuit school.” Door de duidelijke structuur van de app weten ouders waar de informatie te halen valt en verdwijnen briefjes niet meer tussen school en thuis.” Voor het bestuur was het van belang om tegemoet te komen aan de bescherming van de privacy van gegevens van ouders en leerlingen. Ouders kunnen er alleen mee werken via geregistreerde toestellen en via een inlogcode. De eerste ervaringen van ouders zijn heel positief. Ouders geven aan dat het sneller gaat dan eerder zonder de app. Het product is nog in ontwikkeling, er komen in de nabije toekomst nog meer toepassingen. Dat biedt de COG-scholen de mogelijkheid om feedback te geven en zo het product nog beter te maken.