Gasselternijveense Evi de Vries predikant Coevorder hervormde gemeente

COEVORDEN/GASSELTERNIJVEEN - De hervormde gemeente (PKN) in Coevorden heeft een nieuwe predikant: Evi de Vries-Baarlink uit Gasselternijveen. Haar intrededienst is zondagmorgen 11 december vanaf 10.00 uur in de Nederlands hervormde kerk aan de Kerkstraat. De hervormde gemeente in Coevorden moest het ongeveer drie jaar doen zonder vaste predikant. Wim Blanken werd begin 2014 vrijgesteld van werkzaamheden.

De hervormde gemeente en de gereformeerde kerk in Coevorden werken al vaak samen. Meer gezamenlijke kerkdiensten en een gezamenlijk kerkblad zijn daarvan voorbeelden. Dit zogeheten samen op weg-proces vraagt fijngevoeligheid van beide kanten, stelt voorzitter Leen Jansen Schoonhoven namens de kerkenraad van de hervormde gemeente.

Ervaring

De beroepingscommissie heeft de keuze op De Vries laten vallen mede vanwege haar ervaring met dergelijke processen tijdens haar vorige werk als gemeenteadviseur bij PKN Nederland. De kerkenraad hoopt bij monde van Jansen Schoonhoven dat de komst van de nieuwe predikant extra impulsen kan geven aan het genoemde proces. Evi de Vries en haar echtgenoot blijven voorlopig in Gasselternijveen wonen. De Vries heeft alvast wel een werkplek in de Vestingstad: in het Hervormd Ontmoetings Centrum (HOC) onder de rook van de kerk. Voor meer informatie: www.pkncoevorden.nl.