Harmke van Zwol wint fotowedstrijd SIVO

Odoorn - Met een foto van één van de danseressen van de groep ‘Keluarga Paduan Angklung’ uit Indonesië is Harmke van Zwol uit Hoogeveen winnares geworden van de fotowedstrijd die de organisatie van het SIVO-festival had uitgeschreven.

De foto, gemaakt tijdens één van de galavoorstellingen, werd door de jury, gevormd door enkele fotografen en journalisten, unaniem als beste van de inzendingen bestempeld. Voor winnaar Harmke van Zwol was het een verrassing dat haar foto de eerste prijs toebedeeld kreeg. “Ik dacht, toen ik bericht kreeg, is dit wel echt of is het een grap. Maar dat laatste leek mij sterk”, aldus Van Zwol die al eerder meedeed aan de fotowedstrijden van het SIVO-festival. "Ik ben eerder al eens genomineerd geweest, maar nog nooit ben ik in de prijzen gevallen. Dit is heel mooi.” Eén van de twee eervolle vermeldingen was weggelegd voor een foto gemaakt door Mieni Jansen uit Emmen. Zij fotografeerde Aleksandar Jakovljevic en Suzana Cvijetinović van de groep 'Sonja Marinković' uit Servië in een "tedere en liefdevolle" pose. De danser en danseres uit Novi Sad gingen een week na het SIVO-festival samenwonen en in Servië geldt dat bijna als een huwelijk! Deze foto werd niet tijdens een voorstelling gemaakt, maar tijdens een pauze.

Vermelding

De andere eervolle vermelding was voor Anita Kaijser. Zij maakte een grappige foto van de folkloregroep ‘KUU’ uit Estland. Het aantal inzendingen dat de organisatie van het SIVO-festival binnen kreeg, lag lager dan de afgelopen jaren het geval was. Ook was het gemiddelde niveau van de inzendingen niet zo hoog als de afgelopen jaren. De drie winnaars ontvangen het boek 'Zomerfeest zonder Grenzen', over 25 jaar SIVO-dansfestival in Odoorn.