Wendy Smit: 'Ik moest heel serieus aan de bak'

Dalen - Wendy Smit (40) uit Valthermond is blij verrast. Zij won vrijdag de wedstrijd ‘De beste versie van jezelf’ van Twins Beautycare in Dalen. Smit viel ruim twintig kilo af binnen vijftien weken.

Door Mayke Bos De Valthermondse nam het vijftien weken lang op tegen Dieneke Mik (47, foto links) uit Coevorden en Sian van Homoet (52, foto rechts) uit Dalen. Het doel was om de beste versie van zichzelf te worden, met behulp van het team van Twins Beautycare. “Ik gaf me op, maar had niet verwacht dat ik er nog iets van zou horen. Toch kwam er al snel bericht. Ik wist dat ik heel serieus aan de bak moest, want ik wilde vijftien kilo kwijt en dat gaat niet vanzelf. Toch moest ik van mezelf doorpakken. Ik wilde zo graag weer eens zwemmen met mijn drie zoons. Uit schaamte voor mijn lichaam durfde ik dat al heel lang niet meer”, vertelt de kandidate.

Shakes

Met een sceptisch gevoel begon ze aan het TimFit-programma. Haar tegenstander Van Homoet viel voor aanvang van de wedstrijd al dertien kilo af met behulp van het programma en wilde nog slechts zes kilo kwijt. Mik zette in op een verlies van tien kilo. “Ik zag vooral op tegen de shakes. Ik was bang dat die snel mijn neus uit zouden komen, maar om eerlijk te zijn vind ik ze na vijftien weken nog steeds lekker. Het hongerige gevoel verdwijnt er echt van”, zegt Smit. Om bij te dragen aan de beste versie van de kandidates werd wekelijkse bij het weegmoment een prijs uitgereikt aan degene, die procentueel het meest was afgevallen. Het team van Twins Beautycare bestaat uit afslankcoach Geralda van der Veen, schoonheidsspecialiste Liane Germers, nagelstyliste Chantal Koenders en pedicure en masseuse Liandra Bos. “Ik heb een pedicurebehandeling, een spraytanning, een wimper- en wenkbrauwbehandeling, een gezichtsbehandeling en een schouder-, nek- en rugmassage gewonnen”, vertelt Wendy. Stapje voor stapje begon ze zich fitter, mooier en zelfverzekerder te voelen. Met de wedstrijd hield ze zich toen nog niet echt bezig. “Ik lijnde vaker, maar ik bleef altijd hangen op hetzelfde punt. Nu zat ik daar binnen een mum van tijd overheen, dus ik had al een overwinning te pakken. Op mezelf, niet op de anderen.”

Stapje verder

Niet alleen Smit, maar ook Van Homoet en Mik deden het erg goed. In de laatste weken behaalden ze het streefgewicht en gingen nog een stapje verder. “In plaats van vijftien kilo ben ik ruim twintig kilo afgevallen. In de laatste anderhalve week bekroop me het gevoel dat ik kon winnen, dus ben ik er toch nog voor gegaan.” Met succes, want hoewel het bijna een gelijkspel was tussen Van Homoet en Smit kwam laatstgenoemde toch als winnares uit de bus. “Ik ben trots dat het echt gelukt is. Het is achttien jaar geleden dat ik op dit gewicht zat en ik voel me een stuk zelfverzekerder. Ik ben nog niet helemaal de beste versie van mezelf, dus ik ga nog even door. Mijn streven is om nog achttien kilo af te vallen, maar ik ga deze zomer wel eindelijk weer zwemmen met mijn zoons!” Afslankcoach Van der Veen is erg trots op Smit en de andere kandidates. “Ik heb ze ondersteund, maar ze hebben het zelf gedaan. Het was zo mooi om te zien hoe ze steeds meer begonnen te stralen. Ik blijf ze nog even begeleiden, want ze willen natuurlijk graag op gewicht blijven, maar volgens mij is voor alle dames de knop wel om.” Smit begint te lachen als haar ineens iets te binnen schiet. “Mijn man zou stoppen met roken als ik meer dan twintig kilo af zou vallen. Ik hoef dus deze week geen shag mee te nemen!”