Emmen: twee mogelijke locaties voor inloopvoorziening daklozen

Emmen - De gemeente Emmen heeft twee mogelijke locaties op het oog die geschikt zijn als inloopvoorziening voor dak- en thuislozen. Het gaat om de Emmer panden aan de Verlengde Spoorstraat 11 en Parallelweg 36. Inwoners konden begin dit jaar locaties voordragen die zij geschikt achten als inloopvoorziening.

Op donderdag 7 april tussen 17.00 en 20.00 uur vindt een inloopbijeenkomst plaats in kerkgebouw Ichtus aan de Walstraat 21 in Emmen. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen informatie krijgen over de twee genoemde locaties en reageren. Ook is er informatie te krijgen over het zoekproces, de locaties die zijn afgevallen en het vervolgtraject. Na de informatiebijeenkomst buigt het Emmer college van burgemeester en wethouders zich over de twee optionele locaties en de reacties van inwoners. Zij beslissen welke locatie het meest geschikt is als inloopvoorziening voor dak- en thuislozen in Emmen.

Vier jaar

De huidige inloopvoorziening is gevestigd aan het Emmer Bendienplein. Bij de start van de inloopvoorziening is afgesproken dat deze daar vier jaar zou blijven. De inloopvoorziening wordt gerund door het Leger des Heils en is alleen overdag geopend. Er wordt hulp- en dienstverlening geboden voor mensen zonder vaste woon- en verblijfplaats in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden. Dagelijks brengen ongeveer twintig mensen een bezoek aan de inloopvoorziening.