Freedom Dance in Emmen met Drentse dj's

Emmen -  Poppodium Apollo en Lounge 13 presenteren - in samenwerking met K&C en het Bevrijdingsfestival Drenthe - donderdag 31 maart en vrijdag 1 april Freedom Dance. Plaats van handeling is vanaf 20.30 uur Club Lounge 13 aan het Willinkplein in Emmen.

Voor Freedom Dance zijn tien deelnemers geselecteerd. Deze Drentse dj's strijden om een finaleplaats op 8 april en maken kans op een podiumplaats tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe. Voor de showcase Freedom Dance meldden zich in februari 72 dj's (61 acts) aan. Dit aantal was voor Poppodium Apollo en K&C reden om in plaats van één avond drie avonden te plannen. Van de geselecteerde dj's komen er maar liefst zes uit Assen: LuckyBastard, Steve Granero, DJ Korporaal, Mr. Frequency, DJ Mauwa en Official Akki. De andere geselecteerden zijn Levshen uit Emmen, DJ Onur Reyez uit Hoogeveen, SonicNoise uit Roden en Creftik uit Emmen.

Eindstrijd

De dj's zijn geselecteerd vanwege hun stijl, techniek en showpotentie. Van de tien deelnemers worden vier dj's geselecteerd voor de eindstrijd. De plaatjesdraaier met de meeste publieksstemmen en de dj met de meeste stemmen van de vakjury krijgen een podiumplaats op het Bevrijdingsfestival en mogen een set van dertig minuten draaien op de Dance Stage. De Freedom Dance avonden in Emmen zijn gratis te bezoeken.