Apollo Group nu met Claudia van den Pol aan het roer

Coevorden - Voor de tweede keer in de 169-jarige historie van het familiebedrijf Apollo Group staat er sinds zaterdag een vrouw aan het hoofd. Op die dag nam Claudia van den Pol (29) uit Borger de leiding over van haar vader Jack van den Pol. Hij maakt op exact 65-jarige leeftijd de weg vrij voor zijn dochter.

Het Coevorder bedrijf is al decennialang gespecialiseerd in mechanische verwerking en transportsystemen voor de bulk- en verpakkingsindustrie. De overdracht van vader op dochter werd zaterdag gevierd met een event voor gasten uit binnen- en buitenland.

Geschiedenis

Met 169 jaar behoort Apollo Group tot de oudste familiebedrijven van Nederland. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot het jaar 1847, met als grondlegger Gijsbert van den Pol die begon als hoefsmid. Men ontwikkelt transportsystemen voor grote internationale afnemers - waaronder Coca-Cola en Unilever - en het bedrijf ontwikkelt balenpersen en debalers voor de tuinbouw. Het bedrijf is internationaal actief met vestigingen in Amerika, China en Thailand. Al die tijd is de leiding in handen geweest van de familie Van den Pol. Na het afscheid van Jack van den Pol is dochter Claudia van den Pol de zesde generatie die aan het roer staat. "Als zesde generatie Van den Pol en als vrouw in een mannenwereld leid ik de onderneming anders dan de voorgaande generaties. Natuurlijk heb ik respect voor wat er in de vorige generaties is opgebouwd, maar er spelen tegenwoordig andere thema's. De wereld verandert pijlsnel, globalisering is een must, we kijken anders naar personeel en we veranderen onze manier van engineering."

Focus

Sinds 2011 werkt Claudia van den Pol bij het familiebedrijf. Zij heeft daarin verschillende functies bekleed. Met de inwoonster van Borger als nieuwe algemeen directeur blijft ook de focus van Apollo Group overeind. Het bedrijf wil zich blijven richten op geografische uitbreiding en nieuwe onderdelen op de bedrijfsmarkt.