Bibliotheken kennen grote drukte door 'code groen'

ASSEN - Vrijdagmiddag was een drukte van jewelste in de Drentse bibliotheken. Mensen maakte en masse gebruik van de 'code-groen'-actie: in verband met de ijzel van afgelopen week waren alle bibliotheken deze middag open, ook de bibliotheken die normaal niet op vrijdag geopend zijn.

In sommige bibliotheken was het zelfs zo druk dat medewerkers spraken van een 'gezellige chaos'. De klanten reageerden heel enthousiast op de actie en extra leuke sfeer in de Bibliotheek. Zo konden ze genieten van thee, koffie, warme chocomelk en slagroomsoesjes. In sommige bibliotheken waren er ook extra activiteitencentrum, zoals een breicafé. Ook werden er extra veel boeken ingeleverd door de mogelijkheid om deze middag boetevrij in te kunnen leveren.

Hartverwarmend

Lenie van der Werf, directeur Biblionet Drenthe: 'We vonden dat we iets extra's moesten doen om de noodgedwongen sluiting van de afgelopen dagen te compenseren. Het is hartverwarmend om te zien hoe de klanten reageren op deze actie en het geeft ook aan hoe belangrijk de klanten de Bibliotheek vinden!' De actie liep in alle Drentse bibliotheken met uitzondering van Assen, Hoogeveen en de bibliotheken in de gemeente Emmen. Deze bibliotheken waren de afgelopen dagen geopend en hebben hun uitleentermijn, net als alle bibliotheken ook verlengd.