SC Erica, HHC, HZVV, SVBO, Rolder Boys in finale PWZ | Fotoreportage

Regio - SC Erica, HHC Hardenberg, Rolder Boys, SVBO (zo.) en HZVV hebben zich geplaatst voor de finale van de 39e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. MSC, Hoogeveen (zo.), Noordscheschut, Dalen en Beilen krijgen in de tussenronde, die woensdag 6 januari vanaf 18.00 uur wordt gespeeld in sporthal Angelslo in Emmen, een herkansing en zij bepalen wie als zesde en laatste zich plaatst voor de grote finale op zaterdag 9 januari.

Het was verrassend dat zesvoudig winnaar HODO in poule A als laatste eindigde met slechts een punt. Achilles 1894 werd in poule C laatste met nul punten. De ontknoping in sporthal De Eendracht in Zwartemeer was ongelofelijk. Beilen had na drie zeges negen punten en had aan een gelijkspel tegen Titan genoeg om de finale te bereiken. Beilen verloor met 2-0 van Titan, waardoor HZVV en Klazienaveen met elk zes punten de kans kregen alsnog eerste te worden bij winst in het onderlinge duel. In een ongekend spannende thriller kwam Klazienaveen na een 3-0 achterstand terug tot 3-2 en kreeg genoeg kansen om gelijk te komen, maar ook HZVV kreeg kansen op de definitieve beslissing, maar die bleef uit. Zeven seconden voor tijd kreeg Klazienaveen vier meter voor het doel van HZVV een vrije bal en die was allesbepalend. Werd het een doelpunt, was Beilen finalist en ging Klazienaveen naar de tussenronde en was HZVV uitgeschakeld. Werd er niet gescoord was HZVV finalist en ging Beilen naar de tussenronde. Je kon een speld horen vallen. De bal werd geblokt en HZVV werd winnaar.

Op doelsaldo

In Hoogeveen was Rolder Boys heer en meester, maar was de spanning om de tweede plaats enorm. In de laatste wedstrijd won Noordscheschut met 4-1 van Zwartemeer en de vierde treffer was uiteindelijk het beslissende doelpunt om Germanicus en Emmen op doelsaldo voor te blijven. In Dalen verraste SVBO met een eerste plaats. In Angelslo in Emmen bleek SC Erica te sterk en behaalde de maximale score en MSC gaat naar de tussenronde. De Weide was dichtbij een verrassing, maar kwam net te kort. Er werden 233 doelpunten gescoord en dat waren er zes meer dan vorig jaar in de halve finale. In totaal zijn er 1617 treffers gescoord. Daniël Manning van Hoogeveen (zo.) werd topscorer met acht doelpunten. Tijmen Venhorst (Dalen), Guido ten Cate van Hoogeveen (za.), Jan Hooiveld (HHC) en Marco Hartman van Hoogeveen (zo.) troffen zeven keer doel tijdens de halve finale. Jan Hooiveld is na drie ronden topscorer met 28 treffers, gevolgd door Marco Hartman met 22 en Guido ten Cate en Tijmen Venhorst met elk 21.