Nieuwe nummer van ‘Veerten’ is uit

STADSKANAAL - Het achtste nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum is verschenen.

Het winternummer staat weer boordevol geschiedenis van de Kanaalstreek en de aangrenzende gebieden.

In deze Veerten staat onder meer een interview met de oud-Knoalster Henk Wijngaard door Hennie Lemein. De redactie zocht deze ‘asfaltrocker’ op en praatte met hem over zijn niet zo rooskleurige jeugd in Stadskanaal en over zijn succesvolle maar stormachtige carrière als zanger daarna.

Roelof Pinxterhuis dook in de geschiedenis van Sellingerbeetse en Henk Dekker belicht de historie van het oude postkantoor van Musselkanaal.

Ook de vaste rubrieken waarin krantenberichten, collectiestukken en de agenda van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.

Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor 4,95 euro bij de boekhandels in Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apel, en uiteraard bij het Streekhistorisch Centrum zelf.