Lezingen in het Hunebedcentrum in Borger over 'aarde en mens'

BORGER - Op zondag 13 januari vindt in het Hunebedcentrum om 14.00 uur de eerste lezing plaats in een serie over ‘Aarde en mens’.

De lezing wordt verzorgd door Prof. Luc Lourens van de Universiteit Utrecht en gaat over het klimaat

De Nederlandse Geologische Vereniging ( NGV) heeft in samenwerking met het Hunebedcentrum in Borger de afgelopen jaren een aantal succesvolle lezingenseries over geologische onderwerpen georganiseerd. Voor dit jaar is als onderwerp gekozen ‘Aarde en mens – wederzijdse invloeden’. De serie bestaat uit vijf lezingen die worden verzorgd door specialisten die hun sporen hebben verdiend.

De kosten bedragen vijf euro per lezing, dat is inclusief een kopje koffie. U wilt zich aanmelden? stuur een mail naar hwolters@hunebedcentrum.nl

De volgende lezing is zondag 27 januari. Dan vertelt Drs. Serge van Gessel van TNO in Utrecht over energie en energie transitie. Daarna is het de beurt aan Prof Cor Langereis van de Universiteit Utrecht (10 februari over aardmagnetisme), Dr. Manfred van Bergen van de Universiteit Utrecht (10 maart over vulkanisme) en Dr. Roy Erkens van de Universiteit van Maastricht (24 maart over Homo Sapiens).