Volle bak in buurthuis Jipsinghuizen

JIPSINGHUIZEN - Toneelvereniging Jipsinghuizen speelt zes keer de voorstelling 'Wat ‘n smiesterd' in het plaatselijke buurthuis.

Het verhaal is geschreven door Bernd Gombold en vertaald door Ben ten Velde.

Er is veel belangstelling voor de voorstellingen. Het bordje 'uitverkocht' hangt vier keer voor het raam. Alleen voor de voorstellingen van vrijdag 25 januari en vrijdag 8 februari zijn nog enkele tickets verkrijgbaar. Het doek gaat om 20.00 uur open. U wilt een kaartje reserveren? Neem contact op met Mark Bos (06-15189360) of Bianca Heijes (06-12234356).

Mooie tijd zo voor de herindeling met een kleine gemeente. Als er problemen waren trok je de wethouder gewoon even aan het jasje. Niks afspraken maken op het gemeentehuis.

Relus, de wethouder van Kloetenbarg, met kantoor aan huis, is zo’n wethouder van de oude stempel. Hij was vroeger postbode en wordt door de bevolking dan ook vaak 'Pedde' genoemd. De beste man wordt zo langzamerhand stapelgek van twee import inwoners die geregeld komen klagen over geluidsoverlast. Ze hebben geen begrip voor de kerkklokken, het kraaien van de haan en het repeteren van de blaaskapel.

Als de wethouder toch iets voor de zeurders wil doen krijgt hij een enorme dreun op zijn hoofd en raakt hij helemaal in de war. Hij denkt dat hij nog postbode is en haalt alles door elkaar. Dan is er ook nog de knotsgekke professor en een dame die op zoek is naar een echtgenoot. Gemeentebode Siep, volgens secretaresse Marion ‘n echte smiesterd, maakt met zijn praatjes en leugens iedereen overstuur.