FOTO UPDATE Ben Schomaker is verkozen tot de Knoalster van het jaar

STADSKANAAL - Ben Schomaker is verkozen tot de Knoalster van het jaar.

door Paul Abrahams

De voorzitter van Plaatselijk Belang Musselkanaal is met hart en ziel dagelijks in touw om te zorgen dat de bestaande voorzieningen behouden blijven en dat de leefbaarheid van zijn dorp op peil blijft en nog liever: wordt verbeterd.

De hoofdprijs - aangeboden door Juwelier Luitjens in Musselkanaal - is vanavond uitgereikt door burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal tijdens de nieuwjaarsreceptie in Theater Geert Teis.

Negentien inwoners van de gemeente Stadskanaal waren aangemeld voor de verkiezing, vijf inwoners zijn genomineerd: Anne van Lith, Jolanda Robben, Krijn Verweij, Henk van der Klok en Ben Schomaker.

De verkiezing is voor de derde keer georganiseerd door redacteur Paul Abrahams van het weekblad de Kanaalstreek.

Zowel de lezers van de krant als de elf leden van de vakjury onder leiding van Theo Euverman hebben gestemd. De twee klassementen zijn samengevoegd.

Niet eerder is de verkiezing zo spannend verlopen als deze keer. Het was onder toeziend oog van notaris Bep Bergman tot het laatste moment een nek-aan-nek race tussen drie kandidaten. Twee kandidaten sleepten uiteindelijk acht van de tien punten in de wacht, de derde kandidaat bleef in het zicht van de haven steken op zeven punten.

Ben Schomaker legde beslag op de titel de Knoalster van het jaar, omdat in het reglement staat geschreven: indien meerder kandidaten op de gedeelde eerste plaats eindigen, dan is het klassement van de lezers doorslaggevend.