Nominatie Agnes Lensing-van de Ven voor Vrouw in de Media Award provincie Drenthe

GASSELTERNIJVEEN - Naast de landelijke verkiezing Vrouw in de Media Award vindt ook een provinciale verkiezing plaats.

door Paul Abrahams

Melkveehouder Agnes Lensing-van de Ven staat op de lijst van de provincie Drenthe. De 38-jarige melkveehouder uit Gasselternijveen neemt het op tegen negen andere vrouwen uit haar provincie. Van een directeur van een schouwburg tot een cosmetisch therapeut en van een arts tot een auteur. Ze zijn gekozen op voordracht van journalisten en op voordracht van het publiek.

De verkiezing wordt georganiseerd door Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. Een kleine twintig procent van de mensen in het nieuws is van het vrouwelijke geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.

De landelijke winnaar wordt door minister Ingrid van Engelshoven van OCW bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 11 februari in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Dan is ook een compilatie te zien van de provinciale winnaars die in de week daarvoor worden gehuldigd.

de eerste boerin die ooit meedeed aan Boer zoekt Vrouw - heeft een bewogen periode achter de rug. Dat vertelt ze onder meer in de aflevering van Onze boerderij aan Yvon Jaspers. Haar boerendroom dreigt uit te lopen op een nachtmerrie. Agnes heeft een prachtige stal neergezet, maar door de strenge regelgeving worden al jaren minder koeien gemolken dan begroot.

De uitzending doet veel stof opwaaien en Agnes is met de regelmaat van de klok op televisie te zien om haar verhaal te vertellen. Bij onder (veel) meer de omroep Max, bij Jeroen Pauw, bij RTL Boulevard en bij WNL Op Zondag. Ook heeft ze een aantal keer met professor Peter Peters de voorstelling 'Boerin vond Professor' voor het voetlicht gebracht in enkele theaters in het land.

"Best wel gaaf dat ik ben genomineerd voor de provinciale award", vertelt Agnes. "Ik vind het een eer om mee te mogen doen."

Stemmen kan tot donderdag 31 januari via kandidaten provincie Drenthe