Burgemeester Froukje de Jonge: 'Deze regio verdient een spoorlijn'

STADSKANAAL - "Deze regio verdient een spoorlijn." Dat zegt burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie in Theater Geert Teis.

door Paul Abrahams

"De mensen willen graag wonen en werken in de gemeente Stadskanaal en het doortrekken van de verbinding van Veendam naar Stadskanaal - en bij voorkeur verder naar Emmen - is erg belangrijk voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling."

De Jonge verwacht dat binnen enkele weken de knoop wordt doorgehakt. "Het provinciebestuur heeft beloofd dat voor de verkiezing van de Provinciale Staten een besluit wordt genomen."

De burgemeester benadrukt dat de inwoners verzekerd moeten blijven van goede zorg dichtbij huis. Na het sluiten van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde van het Refaja ziekenhuis moet anders worden nagedacht over het verlenen van zorg.

"Het is niet kinderachtig wat er momenteel in de zorg plaats vindt. Denk bijvoorbeeld ook aan de discussie over de spoedeisende hulp. Het mag best anders, maar beslist niet minder. Oost-Groningen is de meest vergrijsde regio van Nederland. Ik zie kansen voor een vernieuwend experiment: laten we hier met elkaar de beste ouderenzorg van het land gaan verlenen. Ik zeg: kom maar op!"