'Ik had mijn geld gezet op Henk van der Klok en Jolanda Robben'

MUSSELKANAAL/STADSKANAAL - "Ik had het echt niet verwacht." Dat zegt voorzitter Ben Schomaker van Plaatselijk Belang Musselkanaal een dag nadat hij is verkozen tot de Knoalster van het jaar.

door Paul Abrahams

"De jury had vijf ijzersterke kandidaten genomineerd. Eerlijk gezegd had ik mezelf achter in de rij geplaatst. Ik had mijn geld gezet op Henk van der Klok die bijna 6000 kilometer heeft gewandeld van Stadskanaal naar Jeruzalem en ook nog zonder één cent op zak. En ik had Jolanda Robben, de beste bibliothecaris van het land, ook heel hoog op het lijstje staan."

"Het was al een eer om op het podium te staan tussen de andere vier genomineerden", vervolgt Schomaker die de prijs heeft opgedragen aan de inwoners van zijn dorp Musselkanaal. "Het voelde ietwat ongemakkelijk, maar natuurlijk ben ik heel erg blij met de uitslag van de verkiezing. Blijkbaar is het gegund, want heel veel mensen hebben mij persoonlijk gefeliciteerd of een berichtje gestuurd."

Schomaker heeft een werkelijk prachtig horloge gekregen - aangeboden door Juwelier Luitjens in zijn woonplaats - en de twee certificaten - een genomineerd certificaat en een winnaar gecertificeerd - krijgt een mooie plek in zijn kantoor.